Alumínium vagy műanyag redőny a megfelelő számunkra a Baranya megyei Bikalon?

harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak
Minden, amit a harmonika ajtókról tudnunk kell a Pest megyei Halásztelken
2019-09-25
Miért van minden ablaknak szüksége az ablakpárkányra a Somogy megyei Balatonföldváron is?
2019-10-02
Összes

Alumínium vagy műanyag redőny a megfelelő számunkra a Baranya megyei Bikalon?

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny

Sokan azt gondolhatjuk, hogy a redőnyeink legfontosabb szerepe a zajvédelem és a hőszigetelés. Ez csak részben igaz, hiszen ezeken felül sok olyan funkciójuk van, amelyek legalább ennyire fontosak lehetnek számunkra. Ez természetesen igaz az olyan Baranya megyei településeken is, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

A lényeg, hogy bármelyik feladat csak akkor lesz tökéletes egy ilyen árnyékolástechnikai eszköznek, ha csak is egy minőségi szigetelt műanyag ablakra, illetve ajtóra szereltetjük fel.

Ha egy régi hagyományos ablakra szeretnénk egy új redőnyt tetetni, akkor könnyen csalódás érhet bennünket, hiszen hiába a redőny, ha a nyílászáró már elavult.

Egy műanyag vagy alumínium redőnnyel nem csak a rezsinken tudunk komolyabb összeget megtakarítani, hanem egy védelmi vonalat is fel tudunk húzni az otthonunk leggyengébb pontjára, amely minden kétséget kizáróan az üveg felület. Érdemes azt is mérlegelni, hogy nem csak a téli fűtés számlánk fog csökkenni, hanem bizony a nyári „hűtés számlánk” is sokkal alacsonyabb lesz majd.

Hátrányok, amiket érdemes tudni

Az alumínium redőnyök egyetlen hátránya a magas árukban rejlik. Ezek előállítása, legyártása is sokkal több munkát igényel, emiatt a beszerzési áruk is magasabb a műanyag redőnyökéhez képest.

Kis utána számolással viszont könnyen ki tudjuk matekozni, hogy bár elsőre soknak tűnhet ez az összeg, mégis évekre előre kiszámolva még jobban is járunk majd az alumínium redőnyökkel, mint a műanyag típusokkal. Hiszen egy alumínium redőny több évtizedig tökéletesen szolgálja majd az otthonunkat, amíg egy műanyag redőny csupán 10, maximum 15 évig biztosít védelmet.

A műanyag redőnyöket lényegesen többet alkalmazzák, hiszen könnyebben megfizethetőek. Ezeknek a típusoknak is tökéletes a zajvédelmi és hőszigetelési képességük. Hátrányai közé sorolható viszont a fent említett rövidebb élettartam, ami egyébként változhat.

redőny, alumínium redőny, műanyag redőny, redőny Pécs, műanyag redőny Pécs

Hiszen nem mindegy hogy milyen fekvésű műanyag ablakra kerül, mennyire van kitéve az időjárási körülményeknek. Egy olyan műanyag redőny, amelyet nyáron szinte folyamatosan ér a napsütés minden bizonnyal 8-10 év múlva cserére szorul, hiszen a hő hatására a lamellák elszíneződnek, akár eldeformálódhatnak is.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!