Ablakpárkány beépítése és karbantartása a Pest megyei Tökölön

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny
Engedjük minél több fényt az otthonunkba. Válasszunk műanyag ablakot a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklóson!
2019-05-29
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
A műanyag ablakhoz rendelhető alumínium ablakpárkány előnyei, hátrányai a Baranya megyei Sellyén
2019-06-05
Összes

Ablakpárkány beépítése és karbantartása a Pest megyei Tökölön

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak

A nyílászárók az ablakpárkány beépítésével válnak teljessé, ami egyfajta „ékszer” is az ablakon. A külső párkányokat általában lemezből készítik, de bizonyos esetekben gránitból, márványból, műkőből kerülnek fel.

Nincs másként ez az olyan Pest megyei településeken sem, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány.

A belső párkányokat pedig többkamrás karcálló műanyagból, és tömörfából. A párkányokat óvni, ápolni kell, főleg ha esetleg szeretnénk virágokat is tartani rajtuk.

Az ablakpárkányok a nyílászárók beszerelése után kerülnek a helyükre. Végeikre úgynevezett végzáró elemeket helyeznek, ezután ragasztják fel őket az ablakkávába. Ezt az ablakon megtalálható, úgynevezett párkányfogadó elemhez illesztik, utána purhabbal, vagy speciális sziloplaszttal rögzítik. A külső ablakpárkányoknál extra csavarokat is használnak, a plusz védelem miatt.

Célszerű az ablakok beépítése előtt a káva alsó részét levakolni, hogy függőlegesen is légtömör falazat legyen. Ennek fontossága a későbbiekben mutatkozik majd meg, mivel ha a külső és a belső párkány lyukacsos téglafalazatra van felragasztva, a szabad tér közt a levegő keringeni fog. Ilyenkor a belső könyöklő alatt páralecsapódás jön létre, ami nagy eséllyel penészedéshez, dohosodáshoz vezethet.

A párkányok takarításáról nem szabad megfeledkezni

A műanyag párkányoknál csakis olyan tisztítószert használjunk, amely nem tartalmaz maró, savas hatású vegyületeket. A makacsabb szennyeződésekre pedig mindenképpen szemcsementes súrolószert alkalmazzunk.

Ha nem megfelelő anyaggal tisztítjuk, akkor elveszítjük a párkányunk fényét, simaságát. A kültéri párkányokat időnként vizsgáljuk át. Azt kell figyelni, hogy tökéletesen illeszkednek-e a kávába, nem pattogzott-e le róluk a festék, az illesztésnél nem-e sérült a fal.

A színezett típusokat érdemes 10 évente átfestenünk, először letisztítani és zsírtalanítani, utána használható csak a javítófesték.

Az új párkányok minden esetben védőfóliával vannak ellátva. Felszerelés után ajánlott eltávolítani.

A Lindab párkányokat elegendő szilikonnal felragasztani, ám kisebb lemezcsavarral is felszerelhetőek. Műanyag párkányok esetében nincs szükség csavarozásra.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!