Ablak és szín trendek a Fejér megyei Bodajkon

redőny, műanyag redőny, alumínium redőny, vakolható tokos redőny, maxi redőny
Miért váltsunk régi fa redőnyről korszerű műanyag redőnyre a Zala megyei Pusztamagyaródon?
2019-11-17
műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ajtó, műanyag ajtók
A gurtnis redőnyök beépítésének előfeltételei a Vas megyei Kőszegen
2019-11-24
Összes

Ablak és szín trendek a Fejér megyei Bodajkon

műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró

Az építészeti trendek évről évre változnak, hol az egyszerű letisztult formák és színvilágok kerülnek előtérbe, hol a harsányabb színesebb elképzelések.

Egy ház vagy épület kapcsán azonban sok múlhat az építtető ízlésvilágán, anyaghasználatán és természetesen a költségeken is. A régebbi trendeket tekintve a 80-90-es évek társas és családi házait a fa nyílászárók jellemezték, a 2000-es évekre az olcsóbb, de ugyanolyan megbízható műanyag ablakok vették át a piac uralását.

Ma már mindkét típus az élvonalban található, egyediségüket pedig nem csak forma, de színvilággal is képessé váltak hangsúlyozni, az olyan Fejér megyei településeken is, mint amilyen Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Sárbogárd, Bicske, Gárdony, Ercsi, Enying, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Martonvásár, Velence, Csákvár, Rácalmás, Aba, Bodajk, Adony vagy akár Lovasberény.

A műanyag nyílászárók terjedésével automatikusan determinálttá váltak a színek, hiszen gyárilag a fehér szín vált a legegyszerűbben előállíthatóvá. Szerencsére a technológia fejlődésével a színek használatának igénye is előtérbe került.

Így az idejemúlt fehér műanyag nyílászárókat leváltották a falazat színéhez passzoló színes-vidám, letisztult elegáns vagy az extrém megjelenésű ablakkeretek. A színes választékok elsősorban a nyugati régiókban terjedtek el Európa szerte, de szerencsére Magyarországon is egyre inkább közkedvelté vált a nem mindennapi színek használata a nyílászárók esetében.

Színtrendek az elmúlt évekből

A szín trendeket tekintve évről évre más és más színek kerülnek előtérbe a műanyag nyílászáróknál. Az egyik évben a letisztult elegancia tör előre, míg máskor a fémes vadság uralja a piacot.

Az elmúlt éveket tekintve a fa nyílászárók esetében még mindig uralkodik a fa természetes színének hangsúlyozása, továbbá a krém-fehér, piros-barna lazúrok használata. Extrémebb, színesebb kivitelben a hatékonyabban takaró változatok uralkodnak, amelyek főként zöld és kék színben érhetőek el. Közkedvelt színválaszték még az elegáns és visszafogottabb fémes színek.

műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók

Műanyag nyílászárók esetében ugyanúgy a kék-zöld és a fémes hatású műanyag ablakok hódítanak, továbbá érdekesség, hogy egyre népszerűbbek a fautánzatú fóliák is. Míg a színválaszték az acryl profiloknak köszönhetően kikeverhetőek addig a natúr hagyományosabb fa színeket fóliózással érik el.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!