A napellenzők segítségével történő hőszabályozás évszaktól függetlenül a Veszprém megyei Pápán is

szalagfüggöny, szalagfüggönyök, árnyékolás, árnyékolástechnika
A szalagfüggöny kis és nagy lakásokban is tökéletes választás lehet a Vas megyei Körmenden is!
2020-01-01
fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók
Hogyan védjék meg fa nyílászáróikat a kártevőkkel szemben a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuváron?
2020-01-08
Összes

A napellenzők segítségével történő hőszabályozás évszaktól függetlenül a Veszprém megyei Pápán is

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova

A napellenzők szükségessége nem csak a nyári napokban indokoltak, hiszen évszaktól függetlenül jó szolgálatot tehetnek a tulajdonosaiknak, legyen az nyári kánikula vagy téli hideg.

Természetesen a nyári melegben adott kellemes árnyék sem hátrány, hiszen jó pár fokkal képes csökkenteni a teraszok vagy erkélyek hőmérsékletét így a napellenző. Manapság azonban már nem csak az árnyékolás miatt vásárolnak egyre többen napellenzőket, hanem az UV védelem és a helyiségek hőszabályozása miatt is.

A napellenzők emiatt népszerűek az olyan Veszprém megyei településeken is, mint amilyen Veszprém, Pápa, Ajka, Várpalota, Tapolca, Balatonfüred, Balatonalmádi, Zirc, Sümeg, Berhida, Devecser, Balatonfűzfő, Herend, Balatonkenese vagy akár Badacsonytomaj.

Napjainkra egyre súlyosabbá váltak a nyári napsütésben előforduló UV sugárzás mértékei és a hőingadozások gyakorisága is. Nem ritka a 40 Celsius fok feletti nyári hőmérséklet sem vagy akár a 10-15 perc alatt leégett bőr, amelyet a magas UV sugárzás okozhat.

Leégés ellen krémekkel minden évszakban védekezhetnek, de mi a helyzet a magas hőmérséklettel szemben? A benti légkondicionálók és a korszerű műanyag nyílászárók minden bizonnyal védelmet nyújthatnak, de vajon léteznek más környezetkímélő védekezési módszerek?

A napellenzők jótékony hatásai

A napellenzők már elhelyezkedésükből adódóan is jótékony hatással lehetnek azokra a szobákra, amelyekről a teraszajtó vagy az erkély nyílik. Ilyen esetekben ugyanis kellemes árnyékot adnak a napellenzők az adott nyílászáróknak, így nyáron akár méterekre is távol tarthatják a napsugarakat, amellyel 3-5 Celsius fokkal is kevesebbet mérhetnek az adott szobákban. Így akár a rezsi számlájukon is spórolhatnak, hiszen egy 5 fokos különbségnél kevesebb légkondicionálót is indokolt alkalmazni.

napellenző, könyökkaros napellenző, napellenző Nova, könyökkaros napellenző Nova

Meglepő, de a téli hőszigetelésben is nagy segítséget nyújthatnak egy napellenzők. A kialakult fedett helyiségnek köszönhetően ugyanis az ajtók és az ablakok szigetelése is eredményesebben tud funkcionálni.

A motorizálás segítségével még hatékonyabbá tehetik napellenzőjüket, hiszen automatikussá tehetik, az erős szélben való visszahúzódást, illetve a napsütésben való kiengedést, ezek a folyamatok természetesen évszaktól függetlenül működhetnek és nyújthatnak hatékony védelmet otthonaiknak.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!