A műanyag ablakhoz rendelhető alumínium ablakpárkány előnyei, hátrányai a Baranya megyei Sellyén

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak
Ablakpárkány beépítése és karbantartása a Pest megyei Tökölön
2019-06-02
műanyag ablak, műanyag nyílászáró, bukó ablak
Műanyag ablakpárkány beépítése a műanyag nyílászáróra a Somogy megyei Lengyeltótiban
2019-06-09
Összes

A műanyag ablakhoz rendelhető alumínium ablakpárkány előnyei, hátrányai a Baranya megyei Sellyén

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Balatonboglár, fa nyílászáró, fa nyílászáró Balatonboglár, műanyag ablak, fa ablak

Az új műanyag nyílászárók az ablakpárkány beépítésével válnak teljessé, ami egyfajta „ékszer” a műanyag ablakon.

A műanyag ablakokra a külső párkányokat általában lemezből készítik, de bizonyos esetekben gránitból, márványból vagy akár műkőből kerülnek fel.

A műanyag ablakok belső párkányait pedig többkamrás karcálló műanyagból, és tömörfából készítik.

Nincs ez másként az olyan Baranya megyei településeken sem, mint amilyen Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós, Szentlőrinc, Kozármisleny, Harkány, Pécsvárad, Bóly, Sásd, Sellye, Villány, Mágocs, Bikal vagy Szászvár.

A párkányokat óvni, ápolni kell, főleg ha esetleg szeretnénk virágokat vagy akár dekor tárgyakat is tartani is rajtuk.

A műanyag ablakok párkányainak méretei két részből tevődnek össze. Az első a hosszúság. Ez az ablakkáva hossza, vagyis az ablakkeret szélessége. A másik a szélesség. Ez pedig, az ablakkáva falsíktól mért távolsága az ablakkeretig.

Ezeknek a paraméterek tudatában kell nekilátnunk a nyílászáróinkhoz szánt ablakpárkányok kiválasztásához. Az ABCablak kínálatában háromféle ablakpárkány kapható a nyílászárókhoz: Lindab lemez, műanyag párkány, valamint alumínium ablakpárkány.

Az alumíniumból készült külső ablakpárkány színterezett felületkezeléssel készül ezért jó az ellenálló képessége a környezeti hatásokkal szemben. Alacsony hőmozgása van, ezért 6 m hosszúságig nem szükséges dilatációs rés képzése.

A műanyag ablakok vízvédelmét az alumínium párkány első és a hátsó élzáró profiljai biztosítják. A különleges módszerrel készülő lemezpárkánynak megvannak a maga előnyei és a hátrányai, amelyek alapján érdemes jobban megismerni a vásárlást megelőzően.

Az ablakokhoz kapható alumínium párkány jellemzői

Az alumínium lemezpárkány lemezből, annak meghajlításával készül. Az anyag minőségének köszönhetően ez komolyabb és tartósabb megoldás, mint a műanyag párkány.

redőny, alumínium redőny, műanyag redőny, redőny Pécs, műanyag redőny Pécs

Az alumínium ablakpárkányok igen időtállóak, több mint 15 éven keresztül tartósak, és nem igényelnek karbantartást. Az elektrosztatikus festésnek köszönhetően a párkány színe is állandó, a festék nem pattogzik le, ellenáll az időjárás viszontagságainak.

A párkány a kivitelezésnek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tisztán tartható, egyedüli hátránya talán pont a tisztításban található meg. Arra ugyanis ügyelni kell, hogy mindenféle maró anyag mentes tisztítószert használjunk. Ezzel a párkányunk színét hosszú évekig eredeti állapotában tudjuk megtartani és így szép dísze marad a műanyag ablakainknak.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!