A gurtnis redőnyök beépítésének előfeltételei a Vas megyei Kőszegen

műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró
Ablak és szín trendek a Fejér megyei Bodajkon
2019-11-20
műanyag ajtó, műanyag ajtók, műanyag bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtók
Védekezzenek hőszigetelt bejárati ajtóval a hideg ellen a Veszprém megyei Veszprémben is!
2019-11-27
Összes

A gurtnis redőnyök beépítésének előfeltételei a Vas megyei Kőszegen

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ajtó, műanyag ajtók

A nyílászárók vásárlása során egyre gyakrabban találkoznak a vásárlók azzal a szituációval, hogy a redőnyöknél nem minden esetben szerelhető a redőny mellé gurtni.

Természetes, hogy ilyen esetekben csak kérdően pillantanak és segítséget várnak az eladóktól, szakemberektől. Íme tehát, néhány előfeltétel, amely szükséges a gurtnis redőny mozgatásához és felszereléséhez. Ezeket célszerű figyelembe venni az olyan Vas megyei településeken is, mint Szombathely, Sárvár, Kőszeg, Körmend, Celldömölk, Szentgotthárd, Vasvár, Bük, Vép, Csepreg, Répcelak, Jánosháza vagy Őriszentpéter.

Ahhoz, hogy ne zsinórral alkalmazzák a redőnyök fel vagy le húzását, szükséges, hogy már az építkezésnél vagy ablakcserénél figyelembe vegyék azt a tényt, hogy később redőny felszerelése is lehetséges lesz.

Ilyen esetekben már a cserénél vagy az építésnél egy bizonyos toktoldót érdemes beszerelni. A toktoldók segítenek abban, hogy esetleges szigetelés vagy szerelésnél nem takarják el a leendő ablakok vagy erkélyajtók tokjait, így kényelmesen marad hely a gurtnis redőnyök felhelyezésére is. A gurtnis redőnyök rejtelmei természetesen ebben nem merülnek ki, hiszen maga az elhelyezése és elhelyezésének iránya sem mindegy.

Gurtni felszerelésének további feltételei

A gurtni elhelyezésénél fontos az elhelyezés szöge és iránya, a választott ablak vagy erkélyajtó tokjára mindig merőlegesen kell behelyezni az épületbe.

Ha nem merőleges, akkor gyors kopásnak tehetik ki a gurtnikat vagy letekeredhet a redőnytárcsáról, amely végett a fel és lehúzás nem válik lehetségessé. Fontos továbbá még a gurtni furatának épsége, ha megszakad, akkor nem csak esztétikailag nem lesz szép, de az ablakok vagy erkélyajtók rendeltetésszerű használatát is könnyedén megakadályozhatják.

A felszereléskor tehát érdemes elegendő helyet biztosítani a gurtnik felszereléséhez, lakáson kívül érdemes 6-7 centimétert hagyni, míg lakáson belül, ha kétszárnyú, akkor a fal és zsanér között minimum 3 centimétert érdeme szabadon hagyni.

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászáró Oroszlány, műanyag ablak, műanyag ablak Oroszlány, műanyag nyílászárók, műanyag ablakok

Fontos tehát az előretervezés minden esetben, legyen az építkezés vagy csak egy egyszerű ablakcsere, hiszen egy egyszerű zsinóros megoldás is hatékonyan működtetheti a redőnyöket, esztétikailag mégis a gurtni az, ami elfogadhatóvá teszi az árnyékolástechnikát.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!