A fa nyílászárók védelmének fontossága a Pest megyei Dunavarsányban

szalagfüggöny, szalagfüggönyök, árnyékolás, árnyékolástechnika
Szalagfüggönyök karbantartása a Bács-Kiskun megyei Kerekegyházán
2019-10-30
harmonika ajtó, műanyag nyílászáró, műanyag ajtó, műanyag ablak
Amikor minden centi számít: helytakarékos megoldás harmonikaajtóval a Baranya megyei Szászváron!
2019-11-06
Összes

A fa nyílászárók védelmének fontossága a Pest megyei Dunavarsányban

fa ablak, fa nyílászáró, fa ablakok, fa nyílászárók, fa ajtó, fa ajtók

A fa nyílászárók nem csak eleganciát, de megbízhatóságot is sugároznak a vevők számára.

Sokan éppen ezért is választják ezt az időtálló terméket az olyan Pest megyei településeken is, mint amilyen Százhalombatta, Érd, Dunaharaszti, Budakeszi, Budaörs, Szigetszentmiklós, Dabas, Szigethalom, Törökbálint, Biatorbágy, Tököl, Ráckeve, Ócsa, Halásztelek vagy Dunavarsány.

Az emberek hajlamosak viszont elfelejteni, hogy mint minden természetes anyagot, úgy a fa nyílászárókat is képesek kikezdeni bizonyos kártevők vagy az időjárási viszontagságok, ha nincs megfelelően kezelve. Szerencsére manapság már léteznek olyan termékek és megoldások, amelyek által időtállóvá válhatnak a fa ablakok is. Ehhez viszont rendszeres odafigyelésre és gondoskodásra van szüksége a fa nyílászáróknak.

A fa ablakok kezelése egyszerű, a jó forgalmazó pedig teljes körű szolgáltatást is nyújt a termékeivel kapcsolatban. Ha mégis elkerülné a figyelmet pár tényező, íme, néhány hasznos tanács a fa ablakok megfelelő ápolásához. A minőség megőrzéséhez ugyanis számba kell venni az állandó külső tényezőket, legyen az időjárási viszontagságok, gomba, állatok vagy maga az idő.

A fa ablakok rémálmai

Az egyik legkártékonyabb állat a fa nyílászárók esetében a szú. Érdemes tehát még a vásárlás előtt érdeklődni, hogy a faanyag, amiből a fa nyílászárók készültek a megfelelő védőszerrel le lett-e kezelve. A manapság gyártott modern fa nyílászárók esetében ez már általában meg szokott történni.

Ha már felütötte fejét a baj, akkor érdemes kitisztítani a szú rágta járatokat és megfelelő irtószert fecskendezni bele, a fecskendezést érdemes többször megismételni, majd folyékony fával feltölteni a járatokat. A szú elleni védekezés lényeges, hiszen belülről rongálja a fát és apránként teszi tönkre a fa nyílászárót.

műanyag nyílászáró, műanyag nyílászárók, fa nyílászáró, fa nyílászárók, fa ablak, műanyag ablak

A faanyagokat érdemes rendszeresen tisztítani. Továbbá a fedőréteget érdemes 5 évente újra lazúrozni. A gumiszigetelés sem hagyható ki a sorból, ahhoz, hogy ne keményedjen meg idő előtt érdemes évente glicerines oldattal áttörölni, így hosszútávon is puha maradhat.

A zárszerkezetet és a felfüggesztést tekintve az olajozás is elengedhetetlen egy fa ablak számára, ezzel nem csak a nyikorgás szüntethető meg, de a vasalat kopása is.

Ezek a tevékenységek nem havi rendszerességű feladatok, elegendő évente 1-2-szer vagy lazúrozást tekintve ötévente elvégezni, a fa nyílászáró mégis meghálálja a gondoskodást és hosszútávon is ragyogó marad.

Ha segítségre van szüksége a döntésben, akkor hívja szakértőnket! Kérdezzen, informálódjon még ma! Munkatársunk várja hívását, de természetesen bármikor kérheti kollégánk ingyenes visszahívását is!